Bel me gerust: 06-26308936
Selecteer een pagina

Reflectiesessie

Ieder mens heeft zichzelf onbewuste patronen aangeleerd. Hoe deze eruit zien is voor iedereen anders. Deze patronen hebben veelal een functie, maar soms ervaren we er hinder van. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je lichamelijke klachten ervaart die je niet kunt verklaren of misschien heb je weinig energie, omdat bepaalde patronen ervoor zorgen dat je energie niet voldoende stroomt. In een reflectiesessie kijken we samen – zonder te oordelen – naar jouw patronen, waardoor jij je van deze patronen bewust wordt en er vervolgens ruimte ontstaat waarbinnen zij kunnen veranderen.  In mijn ervaring werken telefonische gesprekken goed om tot de kern te komen. Door te bellen worden we beiden niet afgeleid door non-verbale onderstromen en blijven we bij de kern. Er is meer bewegingsvrijheid en daarnaast scheelt het veel (reis)tijd. Van klanten krijg ik vaak terug dat de gesprekken snel vertrouwd voelen. In de eigen omgeving is het gemakkelijker delen wat er werkelijk speelt.

 

‘Ego’

Ik ga ervan uit dat iedereen een zogenoemd ego heeft. Dit heeft een functie, maar kan ons ook belemmeren. Misschien heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent, of wil je graag voldoen aan de verwachtingen van jezelf of anderen. Het doel van onze gesprekken is de invloed van het ego te verminderen, zodat je meer vanuit je ‘originele staat’ kunt gaan leven. Klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Dat kan best spannend zijn, want als je je kwetsbaar opstelt zal je ego onmiddellijk proberen in te grijpen. Door jezelf te laten reflecteren door een ander, geef je je ego minder macht. Je wordt je bewuster van jezelf en kunt daardoor van een afstandje naar jezelf, en dit ego, kijken. Deze bewustwording geeft je een gevoel van vrijheid. Je voelt je opener, energieker en deelt gemakkelijker wat er in jou leeft. Hierdoor ben je in staat om uit te spreken wat je daadwerkelijk wilt. Het helpt je om je bewust te worden van je grenzen en deze ook uit te spreken.

groepsreflecties

Naast individuele reflecties doe ik ook groepsreflecties. Werk je (als professional) met een groep mensen? Zou je graag willen weten wat er in de groep leeft en hoe jij op een groep overkomt? Wil jij je bewust worden van jouw krachten en onbewuste patronen?

Ik kan de groepsdynamica observeren en reflecteren. Ik geef aan jou (en/of de groep) terug wat ik zie. Graag kom ik gratis en vrijblijvend langs om te kijken wat de behoefte is. Vervolgens kijk ik wat ik hierin kan betekenen en maak ik een offerte op maat.

Mijn rol als reflector

Ben je benieuwd naar mijn rol als reflector? Jaren geleden maakte ik kennis met Human Design. In Human Design worden vier typen mensen onderscheiden. De reflector is er één van. Ik ben zo’n reflector en herken veel van mezelf terug in dit type. Nieuwsgierig?

Open WhatsApp
Heb je een vraag? App me gerust.
Chat met Natasja
👋🏼 Hoi! Wil je meer weten over reflectie en bewustwording?