Bel me gerust: 06-26308936
Selecteer een pagina

Human Design

H

uman Design is een relatief jong systeem, het is eind jaren tachtig ontstaan en is een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen. Human Design gaat ervan uit dat er op twee momenten een soort ‘blauwdruk’ van jou gemaakt is. Dit gebeurt drie maanden voor je geboorte en op het moment dat je geboren wordt. Deze blauwdruk kun je zien als een soort handleiding voor je dagelijks leven het is gebaseerd op je geboortedatum, je geboortetijd en je geboorteplaats. De blauwdruk laat zien welke exclusieve bijdrage jij in dit leven kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Human design onderscheidt vier verschillende types: de manifestor, de generator, de projector en de reflector. Deze vier types zijn allemaal verschillend en hebben allemaal hun eigen kwaliteiten en energieën, het kan je helpen om te weten welk type jij bent.

Originele staat

Je blauwdruk is echter meer dan alleen één van deze types. Human Design werkt met zogenaamde charts, je kunt dit zien als een soort legenda die symbool staat voor jouw lichaam en geest. Het bestaat uit negen verschillende centra en heeft elk zijn eigen betekenis. Er wordt onderscheid gemaakt tussen open en gedefinieerde centra. Is een centrum gedefinieerd, dan hoort dit bij jou en is dit ‘eigen’. Is het open, dan staat het letterlijk meer open voor invloeden van buitenaf. Sommige mensen hebben een heel open systeem en staan hiermee erg open voor de omgeving, anderen hebben alle centra gedefinieerd en hebben daarmee veel ‘eigenheid’. De meeste mensen hebben een combinatie van open en gedefinieerde centra en op deze manier, een unieke handleiding.

Dit betekent alleen niet dat iedereen ook volgens deze handleiding leeft. Het kan zijn dat iemand zijn of haar leven op een manier invult die eigenlijk niet goed aansluit op de blauwdruk. Factoren als opvoeding en maatschappelijke druk spelen hierbij een rol. Doordat dit niet de ‘natuurlijke’ weg is, kan dit veel energie kosten. Dit kan zelfs resulteren in ziektes, burn-outs of depressies. Het kan daarom erg helpen om je te verdiepen in je eigen handleiding en op die manier te leven vanuit je ‘originele staat’.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze types? Ben je benieuwd wat voor type jij bent? Of wil je graag je eigen Chart zien? Zie voor meer informatie onderstaande website. Je kunt hier je eigen Chart gratis bekijken.

Daarnaast heeft Guido Wernink samen met Sarah Leers het Nederlandstalige boek ‘Human Design’ geschreven. In dit toegankelijke boek legt hij uit hoe Human Design werkt en gaat hij ook dieper op de stof in.

Als reflector

laat ik je ervaren hoe het voelt als je anders naar kwesties kijkt

Open WhatsApp
Heb je een vraag? App me gerust.
Chat met Natasja
👋🏼 Hoi! Wil je meer weten over reflectie en bewustwording?