Bel me gerust: 06-26308936
Selecteer een pagina

Stilteretraite op maat

Stilte

Soms is het fijn om je even helemaal terug te trekken, weg uit de dagelijkse sleur, weg van verantwoordelijkheden en om te doen wat goed voelt voor jou op dit moment.

Ik nodig je graag uit om samen, in een veilige omgeving, de stilte in te gaan. We zullen vertragen, luisteren naar wat zich aandient en aanvaarden wat er is. Door alles wat zich aandient vol vertrouwen aan te kijken, zal er ruimte ontstaan. Hierdoor ervaar je mogelijk meer rust, helderheid en balans. Door middel van humor en de kracht van aanwezigheid zal ik je helder spiegelen om zo dieper in jouw proces te kunnen zakken. Ervaring met stilte en meditatie is niet nodig.

Invulling

In de stilteretraite zullen we elke dag op gezette tijden samen eten en mediteren. De meditaties zal ik, afhankelijk van jouw ervaring en behoeften, begeleiden. Het uitgangspunt bij deze meditaties is het ‘opmerken wat er in je leeft’. Door met aandacht in het moment aanwezig te zijn, creëer je een groter bewustzijn. Door te aanvaarden wat je opmerkt, zal er ruimte ontstaan om aangeleerde patronen te veranderen. Daarnaast zullen we een stiltewandeling maken en reflectiegesprekken voeren waarin we woorden geven aan wat de stilte jou vertelt.

Individuele begeleiding

De ervaring van andere deelnemers heeft mij geleerd dat telefonische reflectiesessies na afloop een grote meerwaarde hebben. Bij de stilteretraite zijn 4 sessies en WhatsApp-ondersteuning, wanneer deze tussentijds passend is, inbegrepen. Op deze manier krijgt de retraite een concreet vervolg en kan ik je, eenmaal weer thuis, blijven ondersteunen in jouw proces.

Maaltijden

Met liefde bereid ik de vegetarische maaltijden met pure & verse ingrediënten passend bij het bewustwordingsproces, ik houd daarbij graag rekening met jouw (dieet) wensen.

Verblijf

We verblijven met z’n tweeën in Retraitehuis Bloeiplaats in Finsterwolde, dat zich kenmerkt door haar verstillende en huiselijke sfeer, waar veel mensen zich snel thuis voelen. We hebben het hele appartement op de begane grond tot onze beschikking met een grote leefruimte met houtkachel, badkamer met ligbad en achterin de fijne, omheinde tuin een houtgestookte sauna. We hebben allebei onze eigen slaapkamer. De ‘Bloeiplaats’ is een mooi vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de natuur. De natuurgebieden ‘de Dollard’ (met de dijk en de kwelders), het ‘Oldambtmeer’ en de ‘Tjamme’ zijn in de buurt en fietsen zijn aanwezig.

Kosten

De duur van de individuele retraite bepalen we in overleg. Mijn ervaring is dat twee nachten een periode is waarin het goed lukt om te zakken in het moment en patronen helder te krijgen. De telefonische reflectiesessies als vervolg op de retraite zorgen ervoor dat je alert blijft op je patronen, waardoor ruimte ontstaat voor verandering.

De kosten voor de individuele retraite met begeleiding op maat van 48 uur incl. de 4 reflectiesessies en WhatsApp-ondersteuning na de retraite zijn 1200 euro. Het verblijf is op basis van een 1-persoonskamer, gebruik van de houtgestookte sauna en inclusief alle maaltijden.

Heb je belangstelling in de retraite, heb je nog vragen of vraag je je af of deze retraite passend voor jou is, neem dan gerust (en vrijblijvend) contact met me op. Dit kan via het aanmeldformulier of stuur een WhatsApp/ Signal bericht of bel me op 06-26308936.

Wat zeggen anderen over de stilteretraites

“Dankbaar”

“Een programma met een mooie balans tussen gezamenlijke meditaties, stiltewandeling en tijd voor jezelf. Natasja is heel aards en voelt de behoeftes goed aan. Ze straalt rust en stilte uit en is er voor je als je haar nodig hebt. Ik heb genoten van de met liefde bereide maaltijden met pure, verse ingrediënten. De groep was heel fijn; rustig, ieder op zichzelf maar toch verbonden. Mijn intentie ( ‘ik ben dankbaar’) heb ik gevoeld door deze stilte. Ik heb alles! Ik ben goed genoeg! Ik ben trots op mezelf! Ik voel me zo dankbaar! De stilte retraite is een cadeau voor mezelf.”

Esther

“Ruimte”

“Ik vind Natasja’s mooiste kwaliteit dat zij ruimte geeft. Voor mij stond het hele weekend dan ook in het teken van ruimte geven en ervaren. Als ‘stille kracht’ geeft ze een gevoel van veiligheid, zonder daarbij teveel op de voorgrond aanwezig te zijn. Hierdoor kon ik goed in het moment zijn en ervaren wat er op dat moment daadwerkelijk was”

Sytske

“Bewust stil zijn”

“Bewust stil zijn heeft mij geholpen en gebracht waar ik wilde zijn. Bewust stil zijn is vele malen krachtiger als een dag niet praten.

Het was voor mij een mooie en intense dag met gedachtes en emoties die de ruimte kregen om er te zijn. Bedankt Natasja!”

Francien

“Onomkeerbaar proces”

“Mijn intentie voor deze stilte-retraite was om te ervaren wat drie dagen in stilte met mij zouden doen. De afgelopen jaren zijn in diverse opzichten moeilijk geweest. Ik ben mij ervan bewust dat ik op wilskracht en doorzettingsvermogen veel stormen heb overwonnen, maar dat ik daarbij ook aspecten verwaarloosd heb. Deze stilte-retraite is voor mij het beginpunt geworden waarbij diep weggestopt verdriet naar boven is gekomen. Ik heb mij door de liefdevolle aanwezigheid van Natasja en de andere deelneemsters veilig en geborgen gevoeld om dit verdriet toe te laten en er te laten zijn. Natasja zorgde door korte momenten van een persoonlijk gesprek en aandacht, dat het verdriet toelaatbaar bleef. Hierdoor kon ik ook de lichtpunten ervaren die ik heb gevonden in de stilte. Al met al heeft de stilte een onomkeerbaar proces in mij op gang gebracht waar ik dankbaar voor ben”

Lieke

“Wauw, dit was echt een cadeautje!”

De stilteretraite was heel laagdrempelig en super goed verzorgd. Bijzonder om zo met “vreemden” in stilte te zijn en te ervaren. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je doet, je mag gewoon zijn! Natasja is er voor je wanneer je dat nodig hebt, maar het hoeft niet. Ze is authentiek en dat voel je. De rust, de ruimte zonder externe prikkels. Op die manier kwam ik weer tot inzichten en m’n eigen patronen mogen meemaken. Voor iedereen die dit wel eens wil ervaren op een laagdrempelige manier, een aanrader!

Allineke

“De innerlijke rust die ik ervaarde, kan ik vasthouden”

“Ik merkte in de week na de retraite dat het me veel rust had gegeven; 
Aan de ene kant is alles zoals normaal, gewoon zoals altijd. Aan de ander kant merk ik dat ik iets heb meegenomen; een bepaalde rust. Ik wil alles rustig aan doen. Ik heb geen sterkte behoefte aan sociale contacten, vind het fijn zo alleen. Ik mis wel de mensen van de retraite. Grappig hoe dat werkt, blijkbaar heb ik toch een band met ze opgebouwd. Ik heb heel weinig aan mijn hoofd. Ik heb geen vragen en ik hoef geen antwoorden. Ik voel me nergens onzeker over. Het fijne gevoel dat ik al een tijdje had, is alleen maar versterkt. Het geeft me een boost. Wat fijn dit!

Nu een maand later voel ik dat ik alweer wat meer in de waan van de dag ben beland (ook omdat ik net met een nieuwe baan ben gestart), maar niet op een vervelende manier. Ik heb een paar belangrijke inzichten gekregen tijdens de retraite en ik merk dat ik die goed kan integreren in mijn dagelijkse leven. De innerlijke rust die ik ervaarde, kan ik vasthouden. Ik heb tijdens de retraite ervaren om in mijn eigen energie te zijn en te blijven. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om niet te veel in andermans energie te zijn, en ik merk dat het me steeds beter lukt om bij mezelf te blijven. Tijdens de retraite ervaarde ik zo veel ruimte om in mijn eigen energie te zijn en hierin mezelf te verkennen, en dat was fantastisch. Dit heb ik echt kunnen meenemen en dat voel ik nog steeds. Ik kan beter mijn eigen ruimte innemen en diep ademhalen/ innerlijke rust vinden in verschillende (sociale) situaties. En dat is iets waar ik dankbaar voor ben en wat ik niet meer kwijt raak.”
Anke

“Ruimte om jezelf echt aan te kunnen kijken”

“Ik heb Natasja ervaren als een stille kracht; ze is op de achtergrond, maar als je haar nodig denk te hebben is ze helemaal aanwezig. De retraite bood genoeg structuur om houvast te hebben en tegelijk ook ruimte om de stilte -en jezelf- echt aan te kunnen kijken. Het eten was onwijs lekker, voedzaam en mooi opgemaakt met elementen uit de natuur”

Merle

“Detox voor de geest”

“Ik heb de stilte echt kunnen omarmen en ervaren wat dit met je doet. Ik voel me nu heel licht en zacht, het voelt als een soort ‘detox voor de geest’ Volgens mij was Natasja’s doel, om de deelnemers hun eigen ervaring te beleven. Door volledig op jezelf te focussen en op jezelf af te stemmen. Dit deed ze zo goed, door hierin een het juiste voorbeeld te geven. Door een soort neutrale factor te zijn, door te laten zien wat het is om de stilte in te gaan. Ze leidde ons er als het ware doorheen. En gaf ondersteuning als daar behoefte aan was.”

Anke

“Een naakte ontmoeting met mezelf..”

“Alle poeha valt weg en wat er over blijft is puur en helder. Het geeft mij richting, wijsheid en innerlijke rust. De hele setting (de locatie, je eigen kamer, de meditaties en het eten) klopt en voelt sereen, veilig en liefdevol.

Natasja gaf de ruimte en het vertrouwen die ik nodig had. Ze gaf in gesprekken zuivere helderheid waarin ze fijne bewoording gaf aan het gene wat voor mij op dat moment nog troebel was.”

Sofie

“In verbinding”

”De stilteretraite is voor mij heel bijzonder geweest. De stilte heeft mij weer in verbinding gezet met mezelf. Iets wat ik heel lang niet op zo’n intense manier heb gevoeld.
Natasja is een geweldig mooi mens, die in staat is een veilige omgeving te creëren zonder woorden. retraitehuis bloeiplaats is een rustgevende plek waarbinnen ik veel ruimte en liefde heb ervaren om slechts te mogen ‘zijn”. Door middel van een ruimtegevend programma was dit weekend een groot cadeau.”

Esther

“Een sensatie van rust”

“Het weekend was voor mij een grote verrassing. Mijn intentie was om weer in contact te komen met mezelf en te ontdekken wat er dan los zou komen. Nadat ik een aantal uren in stilte was voelde ik een sensatie van rust. Gedachtes kwamen en gingen maar bleven niet hangen; er ontstond weer ruimte voor positiviteit. Dat was waar ik naar gezocht had, ook na het weekend bleef deze rust hangen, heerlijk.”

Robert

“De stilteretraite heeft me goed gedaan.”

Het eten was heerlijk! precies waar ik van hou; Eerlijk, bio, vega, echt en met liefde bereid. Echt genieten! Het paste volledig in het proces van bewustwording. Het fijnst vond ik deze dagen de vertraging, omdat je niks moet/kan/wil doen die dagen, doe je wat je doet enorm bewust en traag. Mens-zijn in alle eenvoud, zo voelde het voor mij. Heerlijk! Natasja, veel dank voor je warme toewijding, ik kom terug.

Mirjam

“Diepere lagen”

Na de Meditatie van zaterdagavond en de nachtrust, gebeurde er zondagochtend wat bij me. Ik kwam weer dichter bij diepere lagen. En “hopelijk” lost het weer bagage op. Dit gaat nog wel even doorwerken deze week!

Erik

“Traktatie aan mezelf”

“Dit was mijn eerste kennismaking met een stilteretraite. Ik koos hiervoor omdat ik meer in verbinding met mijzelf wil zijn en meer in contact met mijn gevoel. Deze dagen vol ruimte, rust en mogelijkheid om te genieten van de stilte en natuur, hebben mijmertijd gecreëerd. Heerlijke uurtjes van tekenen, schrijven, reflecteren in mooie eigen ruimte. Gezamenlijke huiskamer en lekker, verantwoord eten. En onder leiding van Natasja, fijne stilte meditaties.
Kortom een traktatie aan mezelf.

Tineke

Open WhatsApp
Heb je een vraag? App me gerust.
Chat met Natasja
👋🏼 Hoi! Wil je meer weten over reflectie en bewustwording?