Bel me gerust: 06-26308936
Selecteer een pagina

Stilteretraite Groningen

Back to nature,  back to silence 

Heb je behoefte aan een begeleide stilteretraite waarin je de ruimte neemt om te reflecteren op vraagstukken of gevoelens die op dit moment spelen?

Misschien is deze kleinschalige stilteretraite dan iets voor jou. Op een prachtige locatie in Groningen, vlak achter de waddenzeedijk, kun je in stilte ervaren wat zich in jou afspeelt. We gaan vertragen, luisteren naar wat zich aandient en aanvaarden wat er is, niks moet en je hebt alle ruimte om te doen wat bij jou past. Voor eerlijke vegetarische maaltijden wordt gezorgd, iedereen nuttigt de maaltijden op zichzelf in zijn eigen trekkershut. De meditaties doen we afhankelijk van het weer en de richtlijnen van het RIVM rondom de coronacrisis, in de natuur of via Zoom in je eigen hut. 3G is hiervoor noodzakelijk.

Stilteretraite

Stilte

Door een paar dagen in stilte te zijn, kom je weer in contact met jezelf. Het mooie is dat stilte je laat ervaren wat op dat moment belangrijk is voor jou. Het maakt hierbij niet uit of je ervaring hebt met stilte of meditatie, ervaring met retraites is dus ook niet nodig. Stilte is universeel en niet gebonden aan een culturele of religieuze achtergrond. 

Invulling

In de stilteretraite zullen we elke dag op gezette tijden eten en ‘gezamenlijk’ mediteren. De meditatiemethoden die ik gebruik zijn afkomstig uit mindfulness en de Dzogchen-traditie (gerelateerd aan het Tibetaans boeddhisme). Ik zal de meditaties licht leiden, dit betekent dat ik je met een paar woorden of zinnen door de meditatie leid en heeft als doel om jou zo alert mogelijk te houden op dat wat zich in stilte bij jou aandient. We zullen een stiltewandeling maken en een ‘gezamenlijk’ gesprek voeren waarin we ervaringen uitwisselen. Stilte is het sleutelelement, individuele gesprekken kunnen helpen bij reflectie op wat gezien wil worden en er is voldoende ruimte om je eigen invulling aan de retraite te geven.

Over mij

Sinds mijn dertigste doe ik zelf twee of drie stilteretraites per jaar om in contact te blijven met mezelf. In elke retraite die ik doe, krijg ik nieuwe inzichten in patronen die ik mezelf ooit aangeleerd heb. Op het moment dat ik me bewust word van deze patronen, ontstaat er ruimte waarin ze veranderen. Ik merk dat ik me nu minder laat meeslepen door emoties en gedachten. Doordat ik ze kan zien als onderdeel van het leven, krijgen ze de ruimte en nemen ze minder de overhand. Dit is erg bevrijdend voor me. 

Ik heb me door de jaren heen laten inspireren door de ideeën en visies van onder anderen Willem de Ridder, Eckhart Tolle, Thich Nhat Hanh, Jan Geurtz, Human Design, Ayurveda en Mooji.

Wil je meer weten over mij, neem dan een kijkje op mijn
website.

Heb je nog vragen over het weekend of vraag je je af of een stilteretraite iets voor jou is, neem dan gerust contact met me op.

Verblijf

Tijdens de retraite verblijf je in een ‘luxe’ trekkershut die je alleen tot je beschikking hebt. De hutten zijn eenvoudig ingericht en voorzien van eigen douche en toilet, slaapgelegenheid, keukentje en fijne verwarming. Meditatiekussentjes en yogamatten zijn aanwezig, beddengoed dien je zelf mee te nemen. De trekkershutten liggen vlak achter de dijk in Groningen, midden in de natuur en dus een ideaal vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de kwelders. Een heerlijke plek om met jezelf en met de natuur te Zijn.

Data en kosten

  •  Vrijdag 4 t/m zondag 6 juni 2021
    Aanvang 15:00 uur tot zondag 12.30 uur.

De bijdrage voor deze stilteretraite is 400 euro. Dit is inclusief 2 nachten in een luxe trekkershut met eigen douche en toilet. Daarnaast krijg je eerlijke vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie, thee en fruit. In beperkte mate kunnen we rekening houden met dieetwensen, voor overleg hierover kun je contact met me opnemen.

Ben je geinteresseerd in een retraite?

Let op; Er zijn per retraite 4 plaatsen beschikbaar.

Ook tijdens de lockdown kan de retraite doorgang vinden aangezien iedereen in een eigen hut verblijft. Mocht de retraite, door verscherpte maatregelen van de overheid, toch niet door kunnen gaan, dan kun je je geld terug krijgen of gratis omboeken naar een andere datum.

Als je je aan wilt melden voor één van deze retraites, dan kun je heel eenvoudig het aanmeldingsformulier invullen.

Wat zeggen anderen over de stilteretraites

“Dankbaar”

“Een programma met een mooie balans tussen gezamenlijke meditaties, stiltewandeling en tijd voor jezelf. Natasja is heel aards en voelt de behoeftes goed aan. Ze straalt rust en stilte uit en is er voor je als je haar nodig hebt. Ik heb genoten van de met liefde bereide maaltijden met pure, verse ingrediënten. De groep was heel fijn; rustig, ieder op zichzelf maar toch verbonden. Mijn intentie ( ‘ik ben dankbaar’)heb ik gevoeld door deze stilte. Ik heb alles! Ik ben goed genoeg! Ik ben trots op mezelf! Ik voel me zo dankbaar! De stilte retraite is een cadeau voor mezelf.”

Esther

“Ruimte”

“Ik vind Natasja’s mooiste kwaliteit dat zij ruimte geeft. Voor mij stond het hele weekend dan ook in het teken van ruimte geven en ervaren. Als ‘stille kracht’ geeft ze een gevoel van veiligheid, zonder daarbij teveel op de voorgrond aanwezig te zijn. Hierdoor kon ik goed in het moment zijn en ervaren wat er op dat moment daadwerkelijk was”

Sytske

“Bewust stil zijn”

“Bewust stil zijn heeft mij geholpen en gebracht waar ik wilde zijn. Bewust stil zijn is vele malen krachtiger als een dag niet praten.

Het was voor mij een mooie en intense dag met gedachtes en emoties die de ruimte kregen om er te zijn. Bedankt Natasja!”

Francien

“Onomkeerbaar proces”

“Mijn intentie voor deze stilte-retraite was om te ervaren wat drie dagen in stilte met mij zouden doen. De afgelopen jaren zijn in diverse opzichten moeilijk geweest. Ik ben mij ervan bewust dat ik op wilskracht en doorzettingsvermogen veel stormen heb overwonnen, maar dat ik daarbij ook aspecten verwaarloosd heb. Deze stilte-retraite is voor mij het beginpunt geworden waarbij diep weggestopt verdriet naar boven is gekomen. Ik heb mij door de liefdevolle aanwezigheid van Natasja en de andere deelneemsters veilig en geborgen gevoeld om dit verdriet toe te laten en er te laten zijn. Natasja zorgde door korte momenten van een persoonlijk gesprek en aandacht, dat het verdriet toelaatbaar bleef. Hierdoor kon ik ook de lichtpunten ervaren die ik heb gevonden in de stilte. Al met al heeft de stilte een onomkeerbaar proces in mij op gang gebracht waar ik dankbaar voor ben”

Lieke

“Wauw, dit was echt een cadeautje!”

De stilteretraite was heel laagdrempelig en super goed verzorgd. Bijzonder om zo met “vreemden” in stilte te zijn en te ervaren. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je doet, je mag gewoon zijn! Natasja is er voor je wanneer je dat nodig hebt, maar het hoeft niet. Ze is authentiek en dat voel je. De rust, de ruimte zonder externe prikkels. Op die manier kwam ik weer tot inzichten en m’n eigen patronen mogen meemaken. Voor iedereen die dit wel eens wil ervaren op een laagdrempelige manier, een aanrader!

Allineke

“Ruimte om jezelf echt aan te kunnen kijken”

“Ik heb Natasja ervaren als een stille kracht; ze is op de achtergrond, maar als je haar nodig denk te hebben is ze helemaal aanwezig. De retraite bood genoeg structuur om houvast te hebben en tegelijk ook ruimte om de stilte -en jezelf- echt aan te kunnen kijken. Het eten was onwijs lekker, voedzaam en mooi opgemaakt met elementen uit de natuur”

Merle

“Een naakte ontmoeting met mezelf..”

“Alle poeha valt weg en wat er over blijft is puur en helder. Het geeft mij richting, wijsheid en innerlijke rust. De hele setting (de locatie, je eigen kamer, de meditaties en het eten) klopt en voelt sereen, veilig en liefdevol.

Natasja gaf de ruimte en het vertrouwen die ik nodig had. Ze gaf in gesprekken zuivere helderheid waarin ze fijne bewoording gaf aan het gene wat voor mij op dat moment nog troebel was.”

Sofie

“In verbinding”

”De stilteretraite is voor mij heel bijzonder geweest. De stilte heeft mij weer in verbinding gezet met mezelf. Iets wat ik heel lang niet op zo’n intense manier heb gevoeld.
Natasja is een geweldig mooi mens, die in staat is een veilige omgeving te creëren zonder woorden. retraitehuis bloeiplaats is een rustgevende plek waarbinnen ik veel ruimte en liefde heb ervaren om slechts te mogen ‘zijn”. Door middel van een ruimtegevend programma was dit weekend een groot cadeau.”

Esther

“Een sensatie van rust”

“Het weekend was voor mij een grote verrassing. Mijn intentie was om weer in contact te komen met mezelf en te ontdekken wat er dan los zou komen. Nadat ik een aantal uren in stilte was voelde ik een sensatie van rust. Gedachtes kwamen en gingen maar bleven niet hangen; er ontstond weer ruimte voor positiviteit. Dat was waar ik naar gezocht had, ook na het weekend bleef deze rust hangen, heerlijk.”

Robert

“De stilteretraite heeft me goed gedaan.”

Het eten was heerlijk! precies waar ik van hou; Eerlijk, bio, vega, echt en met liefde bereid. Echt genieten! Het paste volledig in het proces van bewustwording. Het fijnst vond ik deze dagen de vertraging, omdat je niks moet/kan/wil doen die dagen, doe je wat je doet enorm bewust en traag. Mens-zijn in alle eenvoud, zo voelde het voor mij. Heerlijk! Natasja, veel dank voor je warme toewijding, ik kom terug.

Mirjam

“Diepere lagen”

Na de Meditatie van zaterdagavond en de nachtrust, gebeurde er zondagochtend wat bij me. Ik kwam weer dichter bij diepere lagen. En “hopelijk” lost het weer bagage op. Dit gaat nog wel even doorwerken deze week!

Erik

“Traktatie aan mezelf”

“Dit was mijn eerste kennismaking met een stilteretraite. Ik koos hiervoor omdat ik meer in verbinding met mijzelf wil zijn en meer in contact met mijn gevoel. Deze dagen vol ruimte, rust en mogelijkheid om te genieten van de stilte en natuur, hebben mijmertijd gecreëerd. Heerlijke uurtjes van tekenen, schrijven, reflecteren in mooie eigen ruimte. Gezamenlijke huiskamer en lekker, verantwoord eten. En onder leiding van Natasja, fijne stilte meditaties.
Kortom een traktatie aan mezelf.

Tineke

Open WhatsApp
Heb je een vraag? App me gerust.
Chat met Natasja
👋🏼 Hoi! Wil je meer weten over reflectie en bewustwording?