Bel me gerust: 06-26308936
Selecteer een pagina

Stilte retraite Friesland

Welkom op je reis naar innerlijke rust en zelfontdekking in het serene Friesland. Te midden van de weidse landschappen en serene natuur, nodig ik je uit om de stilte te omarmen, contact te maken met je diepste zelf en bewuster in het leven te staan. Mijn stilte retraite vlakbij Friesland is een kleinschalig toevluchtsoord dat je de ruimte geeft om te vertragen, te mediteren en in contact te komen met je eigen innerlijke wereld.

Stilte Retraite: Wat is het?

Een stilte retraite is een bijzondere reis naar binnen, een kans om de alledaagse drukte achter je te laten en in stilte te reflecteren. Friesland, omringd door prachtige natuur, bied de ideale omgeving om deze innerlijke reis te maken. Tijdens onze retraite staat het bewustzijn centraal, en meditatie is ons belangrijkste instrument om daar te komen.

Stilteretraite Friesland

Waarom een Stilteretraite?

De wereld om ons heen is vaak luid en veeleisend. Een stilte retraite in Friesland geeft je de kans om de rust te vinden die je nodig hebt. In de stilte kun je de verbinding met jezelf herstellen, je gedachten tot rust brengen en innerlijke wijsheid ontdekken. Mijn retraite biedt een onderbreking van het dagelijkse leven en helpt je om in het hier en nu te leven.

Stilte Retraite in Groningen: Je Innerlijke Reis

Mijn retraite in Groningen is de ultieme plek om je innerlijke wereld te verkennen. Hier moedig ik je aan om bewustzijn en meditatie te omarmen. Mijn kleinschalige retraite (maximaal 5 personen) biedt een persoonlijke en vrijblijvende omgeving waarin niets moet en alles mag.

Over mij

Sinds mijn dertigste doe ik zelf twee of drie stilteretraites per jaar om in contact te blijven met mezelf. In elke retraite die ik doe, krijg ik nieuwe inzichten in patronen die ik mezelf ooit aangeleerd heb. Op het moment dat ik me bewust word van deze patronen, ontstaat er ruimte waarin ze veranderen. Ik merk dat ik me nu minder laat meeslepen door emoties en gedachten. Doordat ik ze kan zien als onderdeel van het leven, krijgen ze de ruimte en nemen ze minder de overhand. Dit is erg bevrijdend voor me. 

Ik heb me door de jaren heen laten inspireren door de ideeën en visies van onder anderen Willem de Ridder, Eckhart Tolle, Thich Nhat Hanh, Jan Geurtz, Human Design en Mooji.

Wil je meer weten over mij, neem dan een kijkje op mijn
website.

Heb je nog vragen over het weekend of vraag je je af of een stilteretraite iets voor jou is, neem dan gerust contact met me op.

Bewustzijn: Het Pad naar Zelfontdekking

In Groningen help ik je op weg naar een dieper bewustzijn van jezelf en de wereld om je heen. Ik geloof dat een stilteretraite het gereedschap is om deze reis te maken. Aanvullend kun je door meditatie contact maken met je innerlijke zelf, je emoties begrijpen en meer compassie voor jezelf en anderen ontwikkelen. Tijdens onze retraite moedig ik je aan om je meditatie te verdiepen en meer bewustzijn te creëren.

Verblijf

Retraitehuis Bloeiplaats in Finsterwolde is een kleinschalig retraitehuis dat uitnodigt om te verstillen, te bezinnen, te zijn en bij jezelf thuis te komen. Een plek waar niets van je wordt verwacht. Waar niets hoeft. Een thuis, dat vertrouwen uitstraalt en waar ruimte is voor dat wat er echt toe doet. Tijdens de retraite heb je beschikking over een ruime een of twee persoonskamer zodat je je ook terug kunt trekken. Voor de liefhebber is er achter in de prachtige tuin een houtgestookte sauna aanwezig. Het retraitehuis ligt achter de dijk in Groningen en is dicht bij verschillende natuurgebieden. Het is dan ook een goed vertrekpunt voor mooie wandelingen en fietstochten in de natuur (fietsen zijn aanwezig). Kortom, een heerlijke plek om met jezelf te zijn.

Data en kosten

Vrijdag 17 november 15uur t/m 19 november 2023 15 uur, 340 euro

Vrijdag 15 december 15uur t/m 17 december 2023 15 uur, 340 euro

De prijs is inclusief twee nachten op een tweepersoonskamer (toeslag voor een eenpersoonskamer is 60 euro p.p. per weekend) met gedeelde badkamer, drie eerlijke vegetarische maaltijden per dag, onbeperkt koffie, thee en fruit waarbij we in beperkte mate rekening kunnen houden met dieetwensen. Voor overleg hierover kun je contact met me opnemen.

De annuleringsvoorwaarden staan vermeld onder de knop ‘aanmeldformulier’. Kijk gerust, zonder je direct aan te hoeven melden.

Kom (in overleg) gerust een dag eerder of blijf een nacht langer, dit kan jouw retraite nog verder verdiepen.

Ben je geinteresseerd in deze stilte retraite?

Let op; Er zijn per retraite 5 plaatsen beschikbaar. Als je je aan wilt melden voor één van deze stilteretraites, dan kun je heel eenvoudig het aanmeldingsformulier invullen.

Wat zeggen anderen over de stilteretraites

“Dankbaar”

“Een programma met een mooie balans tussen gezamenlijke meditaties, stiltewandeling en tijd voor jezelf. Natasja is heel aards en voelt de behoeftes goed aan. Ze straalt rust en stilte uit en is er voor je als je haar nodig hebt. Ik heb genoten van de met liefde bereide maaltijden met pure, verse ingrediënten. De groep was heel fijn; rustig, ieder op zichzelf maar toch verbonden. Mijn intentie ( ‘ik ben dankbaar’)heb ik gevoeld door deze stilte. Ik heb alles! Ik ben goed genoeg! Ik ben trots op mezelf! Ik voel me zo dankbaar! De stilte retraite is een cadeau voor mezelf.”

Esther

“Ruimte”

“Ik vind Natasja’s mooiste kwaliteit dat zij ruimte geeft. Voor mij stond het hele weekend dan ook in het teken van ruimte geven en ervaren. Als ‘stille kracht’ geeft ze een gevoel van veiligheid, zonder daarbij teveel op de voorgrond aanwezig te zijn. Hierdoor kon ik goed in het moment zijn en ervaren wat er op dat moment daadwerkelijk was”

Sytske

“Bewust stil zijn”

“Bewust stil zijn heeft mij geholpen en gebracht waar ik wilde zijn. Bewust stil zijn is vele malen krachtiger als een dag niet praten.

Het was voor mij een mooie en intense dag met gedachtes en emoties die de ruimte kregen om er te zijn. Bedankt Natasja!”

Francien

“Onomkeerbaar proces”

“Mijn intentie voor deze stilte-retraite was om te ervaren wat drie dagen in stilte met mij zouden doen. De afgelopen jaren zijn in diverse opzichten moeilijk geweest. Ik ben mij ervan bewust dat ik op wilskracht en doorzettingsvermogen veel stormen heb overwonnen, maar dat ik daarbij ook aspecten verwaarloosd heb. Deze stilte-retraite is voor mij het beginpunt geworden waarbij diep weggestopt verdriet naar boven is gekomen. Ik heb mij door de liefdevolle aanwezigheid van Natasja en de andere deelneemsters veilig en geborgen gevoeld om dit verdriet toe te laten en er te laten zijn. Natasja zorgde door korte momenten van een persoonlijk gesprek en aandacht, dat het verdriet toelaatbaar bleef. Hierdoor kon ik ook de lichtpunten ervaren die ik heb gevonden in de stilte. Al met al heeft de stilte een onomkeerbaar proces in mij op gang gebracht waar ik dankbaar voor ben”

Lieke

“Wauw, dit was echt een cadeautje!”

De stilteretraite was heel laagdrempelig en super goed verzorgd. Bijzonder om zo met “vreemden” in stilte te zijn en te ervaren. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je doet, je mag gewoon zijn! Natasja is er voor je wanneer je dat nodig hebt, maar het hoeft niet. Ze is authentiek en dat voel je. De rust, de ruimte zonder externe prikkels. Op die manier kwam ik weer tot inzichten en m’n eigen patronen mogen meemaken. Voor iedereen die dit wel eens wil ervaren op een laagdrempelige manier, een aanrader!

Allineke

“Diepere lagen”

Na de Meditatie van zaterdagavond en de nachtrust, gebeurde er zondagochtend wat bij me. Ik kwam weer dichter bij diepere lagen. En “hopelijk” lost het weer bagage op. Dit gaat nog wel even doorwerken deze week!

Erik

“Traktatie aan mezelf”

“Dit was mijn eerste kennismaking met een stilteretraite. Ik koos hiervoor omdat ik meer in verbinding met mijzelf wil zijn en meer in contact met mijn gevoel. Deze dagen vol ruimte, rust en mogelijkheid om te genieten van de stilte en natuur, hebben mijmertijd gecreëerd. Heerlijke uurtjes van tekenen, schrijven, reflecteren in mooie eigen ruimte. Gezamenlijke huiskamer en lekker, verantwoord eten. En onder leiding van Natasja, fijne stilte meditaties.
Kortom een traktatie aan mezelf.

Tineke

“Ruimte om jezelf echt aan te kunnen kijken”

“Ik heb Natasja ervaren als een stille kracht; ze is op de achtergrond, maar als je haar nodig denk te hebben is ze helemaal aanwezig. De retraite bood genoeg structuur om houvast te hebben en tegelijk ook ruimte om de stilte -en jezelf- echt aan te kunnen kijken. Het eten was onwijs lekker, voedzaam en mooi opgemaakt met elementen uit de natuur”

Merle

“Ruimte en mogelijkheden tot reflectie naar mezelf”

“Natasja is een lieve, bescheiden vrouw met veel passie voor mensen. Ze is op de achtergrond aanwezig en makkelijk benaderbaar als je dat nodig denkt te hebben. Ik vond het een mooi programma met mogelijkheden tot reflectie naar mezelf. Je moet jezelf wel kunnen “dragen”, er is veel eigen ruimte in het programma. Met elkaar in stilte zijn is een krachtige tool om tot je kern te komen..Ik ervoer dat ook stilte tussen mensen helemaal niet ongemakkelijk hoeft te zijn.”

Ingrid

“Een naakte ontmoeting met mezelf..”

“Alle poeha valt weg en wat er over blijft is puur en helder. Het geeft mij richting, wijsheid en innerlijke rust. De hele setting (de locatie, je eigen kamer, de meditaties, het eten en natuurlijk Natasja ) klopt en voelt sereen, veilig, vol vertrouwen en liefdevol.

Natasja gaf de ruimte en het vertrouwen die ik nodig had. Ze gaf in gesprekken zuivere helderheid waarin ze prachtige bewoording gaf aan het gene wat voor mij op dat moment nog licht troebel was.”

Sofie

“In verbinding”

”De stilteretraite is voor mij heel bijzonder geweest. De stilte heeft mij weer in verbinding gezet met mezelf. Iets wat ik heel lang niet op zo’n intense manier heb gevoeld.
Natasja is een geweldig mooi mens, die in staat is een veilige omgeving te creëren zonder woorden. Retraitehuis bloeiplaats is een rustgevende plek waarbinnen ik veel ruimte en liefde heb ervaren om slechts te mogen ‘zijn”. Door middel van een ruimtegevend programma was dit weekend een groot cadeau.”

Esther

“Een sensatie van rust”

“Het weekend was voor mij een grote verrassing. Mijn intentie was om weer in contact te komen met mezelf en te ontdekken wat er dan los zou komen. Nadat ik een aantal uren in stilte was voelde ik een sensatie van rust. Gedachtes kwamen en gingen maar bleven niet hangen; er ontstond weer ruimte voor positiviteit. Dat was waar ik naar gezocht had, ook na het weekend bleef deze rust hangen, heerlijk.”

Robert

“De stilteretraite heeft me goed gedaan.”

Het eten was heerlijk! precies waar ik van hou; Eerlijk, bio, vega, echt en met liefde bereid. Echt genieten! Het paste volledig in het proces van bewustwording. Het fijnst vond ik deze dagen de vertraging, omdat je niks moet/kan/wil doen die dagen, doe je wat je doet enorm bewust en traag. Mens-zijn in alle eenvoud, zo voelde het voor mij. Heerlijk! Natasja, veel dank voor je warme toewijding, ik kom terug.

Mirjam

Open WhatsApp
Heb je een vraag? App me gerust.
Chat met Natasja
👋🏼 Hoi! Wil je meer weten over reflectie en bewustwording?